Δρ Ντορέλ Ντιμτσέα

Δρ Ντορέλ Ντιμτσέα

Καρδιολόγος

Ο Δρ. Dorel Dimcea, MD, PhD είναι καρδιολόγος με διπλή Σερβική και Κυπριακή υπηκοότητα. Γεννήθηκε στην Υουγκοσλαβία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο λύκειο εκεί, προτού λάβει υποτροφία από τη Δημοκρατία της Ρουμανίας για να συνεχίσει τις ιατρικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής Carol Davilla στο Βουκουρέστι, Ρουμανία.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του υπηρεσίας στις υπηρεσίες υγείας του Υουγκοσλαβικού στρατού και την εργασία του ως γενικός ιατρός στην Υουγκοσλαβία, ο Δρ. Dimcea συνέχισε τις ιατρικές του σπουδές με εξειδίκευση στην καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Carol Davilla στο Βουκουρέστι. Επίσης, απέκτησε διδακτορικό στην ιατρική επιστήμη/καρδιολογία από το ίδιο ιδρυμα, επικεντρώνοντας την έρευνά του στην αντιμετώπιση του οξέος μυοκαρδιακού έμφραγματος με αποτέλεσμα βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης.

Ο Δρ. Δορέλ Δίμκεα έχει εργαστεί σε ιατρικά κέντρα στην Πάφο, Κύπρος, καθώς και σε ιδιωτική καρδιολογική πρακτική σε συνεργασία με δύο ιατρικά κέντρα στην ίδια πόλη. Έχει επίσης διατελέσει σε θέσεις ως ανώτερος ιατρός/ γενικός ιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σάντερλαντ και το Νοσοκομείο Victoria του Blackpool στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ως επικεφαλής της καρδιολογικής υπηρεσίας στο Le Centre Medical La Roseraie στο Montfaucon, Γαλλία.

Ο Δρ. Δίμκεα είναι μέλος του Κυπριακού Ιατρικού Συλλόγου και είναι επίσης εγγεγραμμένος στο Γαλλικό Ιατρικό Συμβούλιο στο Παρίσι, Γαλλία.

Ο Δρ. Δορέλ μιλάει τις εξής γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, σερβικά, ρουμανικά, γαλλικά και ιταλικά.