Δρ Νικόλαος Δημητράκος

Δρ Νικόλαος Δημητράκος

Γενικός Ιατρός

Ο Δρ Νικόλαος Δημητράκος γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά.

Τελείωσε το 7ο Λύκειο Πειραιά το 1992 και συνέχισε τις σπουδές του στη Ρουμανία, όπου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Ιάσιου το 1999.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής εκπαιδεύτηκε σε ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές στον Πειραιά και εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στην Κέρκυρα το 2007. Το 2011 τελείωσε την ειδικότητα της Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ», στο οποίο απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην προσέγγιση και στη διαχείριση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη και Αρτηριακή Υπέρταση.

Το 2012 διορίσθηκε σε θέση επιμελητή στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Παντοκράτορα στη Ζάκυνθο και εκτελούσε εφημερίες ως υπεύθυνος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου. Το 2014 με 2018 υπήρξε αναπληρωτής ιατρός στην διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Ζακύνθου για θέματα Δημόσιας Υγείας και Ταξιδιωτικής Ιατρικής.

Το 2019 με 2020 εξετέλεσε συντονιστής ιατρός στην 1η ΤΟ.Μ.Υ. Ζακύνθου.
Ο Δρ Δημητράκος έχει μεγάλη εμπειρία με ασθενείς σε ιατρεία γενικής-οικογενειακής Ιατρικής και είναι επίσης πολύ ικανός στη διαχείριση και παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες παθήσεις και ιδιαίτερα στον Σακχαρώδη Διαβήτη και την Αρτηριακή Υπέρταση.

Το 2013 απέκτησε πιστοποιητικό στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική από το Ε.Κ.Α.Β. και το 2017 μεταπτυχιακό τίτλο στην Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων Γενικής Ιατρικής και άλλων ειδικοτήτων. Είναι μέλος Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών, όπως Ελληνική Εταιρεία Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής ΕΛ.Ε.ΓΕ.ΙΑ, Ιπποκράτης – Εταιρεία Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος Ε.Γ.Ο.Ι.Ε, Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία Ε.Δ.Ε και Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης ΕΛ.Ι.ΟΣ.

Από τα τέλη του 2020 εργάζεται ως Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός στο Ιατρικό κέντρο WeCare στην Πάφο εξυπηρετώντας ασθενείς ιδιωτικά αλλά και μέσω του ΓεΣΥ.

Ο Δρ Δημητράκος μιλάει τις ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Ρουμάνικα.