Δρ Χριστόφορος Γ. Λοϊζίδης MD

Δρ Χριστόφορος Γ. Λοϊζίδης MD

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Ο Δρ Χριστόφορος Γ. Λοϊζίδης γεννήθηκε το 1983 στη Λευκωσία.

Αποφοίτησε από το Α΄Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου το 2001 με βαθμό απολυτηρίου είκοσι. Μετά το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2009 με βαθμό πτυχίου ‘’Άριστα’’. Ακολούθησε ιατρική εξάσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου την περίοδο 2009-2010. Μετά από εξετάσεις εισαγωγής, υπηρέτησε ως Ειδικευόμενος Ιατρός στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού την περίοδο 2010-2012. Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tel-Aviv Sourasky Medical Center (Ichilov) στο Ισραήλ, την περίοδο 2012-2015, όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στη διάγνωση και αντιμετώπιση ασθενών με δερματολογικά και αφροδίσια νοσήματα, δερματοχειρουργική, εφαρμογές laser και κοσμητική δερματολογία.

Ο Δρ Λοϊζίδης είναι πιστοποιημένος Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος με μακρόχρονη εμπειρία και εκτεταμένη κλινική δραστηριότητα, προσφέροντας κατάλληλη συμβουλευτική και αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων και αφροδίσιων νοσημάτων. Από το 2016 εργάζεται ως ιδιώτης σε Ελλάδα (Αθήνα) και Κύπρο (Πάφος).

Οι τομείς εξειδίκευσής του στην κλινική και χειρουργική δερματολογία-αφροδισιολογία ενδεικτικά περιλαμβάνουν: φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως ακμή, ροδόχρους νόσος, διαπυητική ιδρωταδενίτιδα, ψωρίαση, δερματίτιδα και εξανθηματικά νοσήματα, λοιμώξεις δέρματος, παθήσεις τριχών, αλωπεκία και γενετικός έλεγχος τριχόπτωσης, ανωμαλίες ονύχων, υπεριδρωσία, αυτοάνοσες δερματοπάθειες, διαταραχές μελαγχρώσεως, εξέταση σπίλων και έλεγχος καρκίνου δέρματος, καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι, ακτινικές υπερκερατώσεις, μελάνωμα, βασικοκυτταρικό και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, βλάβες πρωκτογεννητικής περιοχής και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Παρέχει συμβουλευτική και εκτελεί μια σειρά από ελάχιστα επεμβατικές, μη χειρουργικές κοσμητικές πράξεις, σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στις εκάστοτε αισθητικές ανάγκες, που αποκαθιστούν την υγεία του δέρματος και τη φυσική ομορφιά. Οι δραστηριότητές του στην κοσμητική δερματολογία ενδεικτικά περιλαμβάνουν συνδιαστικά πρωτόκολλα μεσοθεραπείας, PRP, νευροδιαμόρφωση με βοτουλινική τοξίνη, θεραπεία διέγερσης παραγωγής κολλαγόνου (CIT) και παρέμβαση με μικρονυγμούς, χημική απολέπιση, εμφυτεύματα δέρματος, ενέσιμα, ανάπλαση ρυτίδων προσώπου και λαιμού, αγωγές αντιγήρανσης, δερμοαπόξεση, αντιμετώπιση δυσχρωμιών και μελάσματος, μείωση κυτταρίτιδας και λιπόλυση, βελτίωση ουλών και τριχόπτωσης, αναζωογόνηση ευαίσθητων περιοχών και εφαρμογές επεμβατικών και μη-επεμβατικών laser.

Ο Δρ Λοϊζίδης είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV). Παρακολουθεί τα σημαντικότερα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και συμμετέχει σε κλινικές μελέτες και ερευνητικά πρωτόκολλα. Ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις τoυ έχουν ανακοινωθεί σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2018, ο Δρ. Λοϊζίδης είναι επίσημος πρεσβευτής (ambassador) της Bioderma Laboratoire Dermatologique σε Κύπρο και Ελλάδα, προωθώντας το σεβασμό και την αφοσίωση στο υγιές δέρμα.

Ο Δρ Λοϊζίδης ομιλεί τις ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Εβραϊκά.