Dr Mohammed Anabtawi, PhD

Dr Mohammed Anabtawi, PhD

Χημικός, Διαιτολόγος, Βοτανοθεραπευτής

Ο Δρ. Αναμπτάουι γεννήθηκε στο Λίβανο το 1954. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Χημεία από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, ταξίδεψε στην Ουαλία όπου απέκτησε το Δίπλωμα, το Μεταπτυχιακό και το Διδακτορικό του στη Χημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Το 2014, ολοκλήρωσε επίσης ένα Δίπλωμα Οικονομικού Σχεδιασμού που αναγνωρίζεται από το CII.

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2017, ο Δρ. Αναμπτάουι αποφάσισε να συνεχίσει την εκπαίδευσή του. Συνειδητοποιώντας ότι η ηλικία του μπορεί να φέρει πιθανά προβλήματα υγείας, εξερεύνησε τη δυνατότητα να γίνει διαιτολόγος και βοτανοθεραπευτής, ενισχυμένος από την πεποίθησή του στη φυσική («εναλλακτική») ιατρική. Το εκτενές και παγκοσμίως αναγνωρισμένο υπόβαθρο της έρευνας του, σε συνδυασμό με την ατελείωτη επιθυμία για μάθηση, τον οδήγησε να αναζητήσει λύσεις για κλασικά επιβλαβή ιατρικά θέματα όπως η αρθρίτιδα, το ψωρίαση, το ΠΜΣ και η ανισορροπία ορμονών.

Το 2019, έγινε η πρώτη σπουδαία επιτυχία με τη δημιουργία ισχυρών αντιφλεγμονωδών καψουλών, που οδήγησαν στη δημιουργία της εταιρείας Strength & Spices Ltd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Δρ. Αναμπτάουι συνεργάστηκε με την κόρη του, Χαντήλ, που εδρεύει στην Κύπρο, και δημιουργήθηκε η δεύτερη αδελφική εταιρεία στο νησί.

Εντός τριών μηνών από την εισαγωγή στο Amazon UK, το εντελώς φυσικό συμπλήρωμα έγινε η επιλογή του Amazon. Τρία χρόνια αργότερα, το προϊόν διατηρεί την εκτιμημένη κατάστασή του.

Λίγους μήνες αργότερα, η εταιρεία πήρε την πιστοποίηση ISO 22000: 2018 για να επιδείξει την πλήρη δέσμευσή της στα αυστηρά πρότυπα ποιότητας.

Όλα τα 12 προϊόντα από τη σειρά τους δημιουργήθηκαν από προσωπική ανάγκη και βοηθούν στην αντιμετώπιση των ριζικών αιτιών των προβλημάτων αντί μόνο των συμπτωμάτων. Η Strength & Spices επαναστατεί στη βιομηχανία των συμπληρωμάτων με φυσικά χορτοφαγικά συμπληρώματα διατροφής που δεν περιέχουν εκχυλίσματα, πρόσθετα ή παράγοντες συσσώρευσης.

Το 2020, η Strength & Spices σφύριξε μια ισχυρή συνεργασία με μια κορυφαία γερμανική εταιρεία, εκμεταλλευόμενη την επιστημονική τους, μη επεμβατική μέθοδο δοκιμής ελλείψεων βιταμινών και μετάλλων, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ηλεκτροβελονισμού. Αυτή η μοναδική συνεργασία επέτρεψε στην Strength & Spices να δημιουργήσει εξατομικευμένες λύσεις συμπληρωμάτων, στοχεύοντας στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ατόμου.

Το καλοκαίρι του 2023, ο Δρ. Αναμπτάουι, που εδρεύει στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, εντάχθηκε στο WeCare ως σύμβουλος και χαιρετά ραντεβού κατά τις επιχειρηματικές του επισκέψεις στην Κύπρο.